Du har kanskje allerede hørt om ordet "Internettsøppel"? Hvis ikke, vil du absolutt høre og lese mye om dette fremover. Det er nemlig slik at energiforbruket vårt øker da alt skal digitaliseres. Det er svært få bedrifter som ikke finnes på nett i dag, og mange er nok ikke klare over konsekvensene av det. Derfor må vi begynne å lage mer klimavennlige nettsider.

 

Vi ønsker å rette et fokus mot dette, da digitale spor gir større utfordringer enn det mange er klar over. Et aktivt arbeid for flere miljøvennlige valg vil gjøre betydelige forskjeller. Her er derfor våre tips til hvordan du kommer i gang:

 

8 tips til en grønnere nettside

  1. Lag varige løsninger Først og fremst bør man sørge for å utvikle løsninger som varer og ikke bør byttes ut i nærmeste fremtid. Med mindre det er helt nødvendig, bør du fortsette å benytte den løsningen du allerede har valgt.
  2. Unngå unødvendig innhold på nettsiden Ta bort det som ikke er nyttig! Dette kan være alt fra sider, tekst, bilder, video og annet innhold som ikke lenger behøver å være på siden.
  3. Tenk gjenbruk og kontinuerlig utvikling Kan nettsiden din enkelt endres og videreutvikles? Kan komponenter gjenbrukes til ulike formål? 
  4. Fjern kode som ikke lenger er i bruk (eller be oss i Aplia om å gjøre det) Utviklere kan sørge for at unødvendig kode for din løsning blir fjernet.
  5. Alt trenger ikke nødvendigvis å digitaliseres Er det virkelig nødvendig å digitalisere alt? Noen ting er faktisk enklere og mer effektivt å gjøre på den gode gammeldagse måten. 
  6. Begynn i det små Start langsomt og begynn allerede i dag. Det er bedre å gjøre noen få tiltak, enn ingen tiltak.
  7. Bruk mindre bilder Trenger du en stor bildekarusell på toppen av siden med bilder som strekker seg over hele skjermen? Eller holder det med en kul illustrasjon? Mye kult kan også lages med kode, uten at det krever like mye datakraft som med store bilder.
  8. Bruk lettere bilder Med dette mener vi at man bør benytte bilder som er mindre i fil-størrelsen og tar mindre data. Utviklere kan også gjøre en jobb på nettsiden din, slik at bildene som blir vist fram automatisk har en mindre størrelse og dermed ikke forurenser like mye. 

Om du kunne tenke deg å gjøre din nettside litt grønnere, må du gjerne ta kontakt med oss for rådgivning og teknisk hjelp.