Aplia - Historien vår

I 2008 gikk 4 unge grundere i Skien med kjærlighet for teknologi og utvikling sammen for å starte en annerledes arbeidsplass, hvor målet var å skape Norges triveligste arbeidsplass. Da selskapet ble etablert var navnet "Grenland Web". 4 år senere, i 2012, hadde selskapet vokst til 10 ansatte, og hadde allerede hatt en vekst over all forventning og en rekke kunder over hele landet. Det var også en stor endring i tjenester og løsninger som ble utviklet utover "bare" nettsider, og selskapet og endret navn, og Aplia som vi kjenner det i dag ble til, og består av 2 avdelinger i Skien og Bergen.

Aplia ansatte jubler

15 år med fantastiske mennesker

Siden den gang har ikke bare selskapet hatt en vanvittig reise med både fantastiske oppturer, tøffe utfordringer, en rekke nye kunder, partnere og ansatte har kommet til. Men verdiene og kulturen har bestått siden første dag og står sterkere enn noensinne.

Aplia gjennom 15 år

De siste 4 årene har Aplia blitt sertifisert Great Place To Work-arbeidsplass, vi har åpnet vårt første avdelingskontor i Bergen, en rekke kunder har valgt Aplia som leverandør for deres IT-løsninger, og nye partnerskap har blitt inngått. Så sent som Desember 2022 kunne vi dele gladnyheten om at IT-selskapet Rybnor kjøper Aplia og blir med dette en stor IT-aktør med base i Grenland.

Våre verdier

Aplia har helt fra starten for 15 år siden hatt “Folk først” tankegang helt fra start. Dette har blitt værende som en grunnstein og en viktig del av Aplias DNA. I Aplia jobber vi kontinuerlig med kultur og verdier. Kollegaer og ledere bryr seg om hverandre, og skaper gode relasjoner ved at det settes av tid i hverdagene til å prate om andre ting enn kun jobb.

Aplias verdier er Trygg, Pragmatisk, Kompetanse, Kvalitet og Vaffel. Disse verdiene er utarbeidet av Aplias egne ansatte, gjennom verdiseminar, og en rekke verdi dager. Her har det vært gruppearbeid, med diskusjoner om hva verdiene betyr, og eksempler på hvordan de utøves.

Aplias verdier er Trygg, Pragmatisk, Kompetanse, Kvalitet og Vaffel.

Trygg

I Aplia kommer verdien Trygg først. For å prestere godt og utvikle seg videre er det grunnleggende å føle seg trygg på egne ferdigheter, føle seg trygg med sine kolleger, og gi kundene trygghet i prosjekter og leveranser. Først da kan vi fokusere på de andre verdiene.

Pragmatisk

I Aplia følger vi ikke alltid normer og etablerte sannheter. Om det er Agile metoder som Scrum eller tekniske løsninger, så bryter vi med rammene hvis vi mener det er til det beste i den situasjonen vi er i. Som eksempel jobber vi gjerne smidig, men ikke alltid helt etter læreboka i Scrum. Det kan skyldes at prosjektgruppa ikke er stor nok, eller prosjekter av ulike årsaker ikke har 100% belastning i enkelte perioder. 

Kompetanse

Som konsulent og teknologi bedrift så er kompetanse selve kjernen av tjenestene Aplia leverer. Det er derfor viktig for oss å kunne levere den kompetansen som etterspørres i markedet. For å få til det må vi rekruttere de rette folka.

Det er ikke nødvendigvis de som kan alt fra før og har komplette cv’er og alle sertifikatene på plass. Nei de rette folka er de som har evnene til å lære nye ting, og ikke minst lære videre. På denne måten spres og deles kompetanse internt i teamene og resten av organisasjonen.

Kvalitet

Aplia er kjent for å levere god kvalitet. Skal vi først gjøre en jobb, så skal den gjøres skikkelig. Varig og holdbart. Vi har levert IT-tjenester og nettsider som har vært driftet og vedlikeholdt i 15 år. Det gjør at kundene får stor verdi for løsningene som er levert.

For å ivareta kvaliteten i våre leveranser har vi selvfølgelig rutiner for kvalitetskontroll og testing før leveranse. Men kvalitet handler vel så mye om holdninger og kultur, som systemer og rutiner. Hva gjør en ansatt hvis noe blir avdekket i en test, eller lager en raskt og litt for enkel løsning i produksjon, men sannsynligheten for at det blir et problem og kunden oppdager det er liten?

I Aplia jobber vi med holdninger slik at vi alltid gjør det rette, og leverer god kvalitet hele veien gjennom.

Vaffel

Sist, men likevel aller viktigst kommer verdien Vaffel. Vaffel er blitt selve symbolet på vårt DNA. Selv om vi er et konsulent- og teknologiselskap så har vi mye tilfelles med en vafler. Vi er vi litt sprø i kantene, og myke og varme på innsiden. Vi er strukturerte som rutene, jobber gjerne i team på fire til seks akkurat som hjertene i en vaffelplate, og skulle det være behov for flere så kan de stables sammen til en hel vaffelkake. 

For oss så er vaflene først og fremst et symbol på fellesskapet vårt. Det er jo egentlig ikke det å spise vafler som er det viktigste, ei heller om det er brunost, syltetøy eller bare sukker på. Det viktigste er hvem man spiser vafler med, og hvorfor. I Aplia så er vafler et sosialt samlingspunkt, og alle vet at det er noe godt på gang når lukta av nystekte vafler sprer seg på kontoret. Da møtes vi rundt øya på kjøkkenet, og feirer små og store anledninger. Vi deler historier, om hvor kronglete det var å få integrert mot den gamle løsningen til kunden. Eller om hvor feil vi forsto kravspesifikasjonen, men også om hvordan teamet sammen jobbet seg gjennom utfordringene, og fikk levert til en fornøyd kunde.

Hvor går veien videre for Aplia?

Det er ingen tvil om at mye har skjedd på 15 år, men dette er bare starten. I IT-bransjen er ingen dag lik, det er alltid utvikling og hva fremtiden bringer er det kanskje ingen som har svaret på. Men det vi vet helt sikkert, er at vi i Aplia skal fortsette å utvikle oss, tørre å utfordre både oss selv, kundene våre og ansatte. Digitalisering og utvikling av gode IT-løsninger og tjenester er viktigere enn noensinne, og vi i Aplia ser en rekke spennende muligheter for årene fremover.

Løsningsarkitekt Rune Langseid i Aplia viser tommel opp og smiler

Fokus på personvern, brukervennlighet og sikkerhet

Det har aldri vært viktigere å utvikle trygge og sikre IT-løsninger som ivaretar personvern, sikkerhet, brukervennlighet og tilgjengelige tjenester for alle. Dette er ikke bare en utfordring Aplia syns er spennende, men vi som leverandør har også et viktig ansvar som vi tar seriøst. Dette stiller større krav til oss, men også fantastiske muligheter til å skape enda bedre tjenester.

Aplia skal fortsatt være en trygg og god arbeidsplass, med ambisjoner om vekst. De siste 15 årene har vist oss at endringer skjer fort. Dette har vist oss at det å være modig, nyskapende, nyskjerrig og ambisiøs er nøkkelen for suksess. Samtidig skal våre verdier alltid stå sterkt.

Aplias langsiktige strategi er en jevn vekst på eksisterende forretningsområder og teknologier, samtidig som vi kontinuerlig tester ut nye teknologier og samarbeidsformer med våre kunder. Det er viktig at veksten ikke går så fort at det blir “strekk i organisasjonen” som kan gå ut over arbeidsmiljøet. Vi skal lage den best mulige arbeidsplassen for flest mulig!

Ønsker du å vite mer om hvem vi er, hvordan det er å jobbe i Aplia, eller kanskje du trenger hjelp med et spennende prosjekt? Vi hjelper små og store bedrifter med å skape gode tjenester og opplevelser. Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat.

benjamin

Benjamin Selmer

Daglig leder

bs@aplia.no 450 27 590

Kontakt