Bakgrunn

Dansekunst i Grenland ønsket å fornye sine nettsider etter at de hadde fått designet ny visuell identitet og byttet navn til NORA. I tillegg til dette var publiseringsløsningen til Dansekunst i Grenland sin nettside bygd opp på eZ Publish (levert av eZ Systems). eZ Publish har ikke blitt videreutviklet siden 2014 (siste versjon ble oppdatert 2019) og NORA ønsket et alternativ til eZ Publish. Etter 2022 vil det heller ikke bli lansert sikkerhetsoppdateringer til eZ Publish.

Målsetning

NORA ønsket en kreativ og brukervennlig nettside i samsvar med deres digitale strategi. Hovedoppdraget vårt har vært å sette opp en ny nettside ved hjelp av publiseringsløsningen Wix. Her har vi tatt utgangspunkt i et "theme" som vi videre har tilpasset og hvor vi har implementert det nye designet til kunden. Det har også blitt lagt mye fokus på nettsidens oppbygging, navigasjon og. funksjoner, slik at det er tillrettelagt for de ulike målgruppene.

Valg av publiseringsverktøy (CMS)

For NORA var det viktig å ha et enkelt verktøy for sine nettsider. De ønsket muligheten for å oppdatere informasjon, legge ut arrangementer og ellers på en enkel måte endre tekst og bilder på nettsiden. Dette uten for kompliserte verktøy som krevde mye opplæring eller behov for ekstern hjelp for små endringer og oppdateringer av nettsiden.

Etter å ha vurdert flere forskjellige løsninger for nettsider, falt valget på Wix.

Wix er en ledende skybasert nettutviklingsplattform med over 200 millioner brukere over hele verden. Med Wix sin kraftfulle teknologi lar alle komme seg på nett med en personlig, profesjonell tilstedeværelse.

Wix er enkelt å bruke, selv for de uten tekniske ferdigheter. For eksempel kan man selge produkter og få betalt på nett med Wix Stores, for eksempel billetter til forestillinger eller andre produkter som måtte være ønskelig for NORA å selge. Wix tilbyr også et komplett sett av SEO-verktøy som hjelper deg å konkurrere i organiske søk på for eksempel Google, Yahoo og Bing. Wix gir også gode muligheter for å tilpasse funksjonalitet og design etter ønske og behov.

Man kan også tillate besøkende å abonnere på nyhetsbrev og motta vakre e-poster ved hjelp av Wix Email Marketing. I tillegg har Wix et “App Market” med hundrevis av apper som du kan legge til på nettstedet ditt. Mulighetene er med andre ord store og dekker de fleste behov for enkle og mindre kompliserte nettsider.

Resultat

Resultatet for NORA ble en moderne og levende nettside, som også gjenspeiler deres faglige kompetanse og lidenskap for dans og kunst. Siden er ryddig og oversiktlig med brukervennlige løsninger tilpasset alle brukere og enheter med responsive nettsider. Dette gjør nettsidene oversiktlig og brukervennlig, både på mobil, PC og nettbrett.

Samarbeidet til Aplia og NORA startet i 2021 og vi har levert en ny funksjonell og moderne nettside som kunden selv enkelt kan oppdatere. Dette har bidratt til økt synlighet på nettet, og gitt NORA en enkel og god plattform hvor de kan samle all informasjon på et enkelt sted.

Se resultatet på noradans.no

Plattform:

Wix

Ønsker du å komme i gang med nytt prosjekt, eller å gjøre noe med eksisterende løsning men vet ikke helt hvor du skal starte? Fyll ut kontaktinfo så hjelper vi deg.

Christian

Christian Hjellestad

Salg- og markedssjef

christian.hjellestad@aplia.no 406 44 407

Kontakt