Universitetet i Agder - brukerene i sentrum

Kunde

Universitetet i Agder

Leveranse

Nettløsning integrert mot flere fagsystemer. Kontinuerlig videreutvikling for bedre brukeropplevelse. 

"Et fremtidsrettet og troverdig nettsted som oppleves relevant for brukeren". Dette var den viktigste målsettingen da Universitetet i Agder skulle utarbeide sine nye nettsider. 

Målsetting

Universitetet i Agder ønsket seg et brukervennlig, fremtidsrettet og troverdig nettsted som var relevant for brukerne. Fra før hadde de en eldre eZ Publish-versjon med mer enn 86 000 innholdssider. Sidene var heller ikke responsive og tilpasset universell utforming.I forprosjektet hadde UiA selv gjort omfattende brukertesting for å identifisere de viktigste brukeroppgavene, og de hadde klare målsetninger for de nye nettsidene.  

Dette gjorde vi

Oppdraget for Aplia var å omsette interaksjonsdesign og statiske skisser om til dynamiske og responsive webløsninger. Dette innebar omfattende utvikling både i front-end og back-end.

Resultatet ble en webportal som er:

  • Oppgavefokusert og prioritert
  • Tilgjengelig på alle plattformer
  • Har et bedre redaksjonelt grensesnitt
  • Enklere å administrere

Vi utviklet et nytt eZ Publish-rammeverk med nytt malverk og en rekke nye funksjoner. Blant annet et helt fleksibelt, responsivt rammeverk som justerer seg til alle skjermstørrelser i stedet for å basere seg på faste brekkpunkter.

Det ble laget nye innholdsmaler, og utviklet moduler (kalt seksjoner) som kan brukes dynamisk og stort sett fritt på nettstedet. Dette gir redaktørene gode muligheter for å bygge opp nye sider selv, ettersom det oppstår nye behov.

Deler av det gamle innholdet ble migrert enten ved automatiske eller manuelle prosesser over til det nye rammeverket.  

Siden lansering i 2014 har Aplia vært UiAs partner for drift og vedlikehold av nettløsningen. Aplia har sammen med UiA drevet kontinuerlig videreutvikling av nettsidene. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.