Til hovedinnhold
Tre forskjellige bilder fra Aplia-ansatte på workation. Første bilde viser snødekte fjell fra et flyvindu, andre bilde viser en laptop på et kaffebord med kaffe og bakervarer, mens tredje bilde viser Aplia-ansatte Lars foran et båthus.

Aplianere på workation

Koronapandemien har tvunget mange bedrifter til å tenke nytt og i Aplia har vi valgt å lytte til de ansattes ønsker rundt remote arbeid.

Både tradisjonelt kontor og hjemmekontor kan bli ganske kjipt i lengden. Og vi opplever alle fra tid til annen at jobben står litt i veien for livet. Kanskje samboeren din alltid har ferie mens du er på jobb, kanskje du gjerne skulle ha besøkt en gammel venn som bor timevis unna, eller kanskje du rett og slett bare har behov for å komme deg litt vekk å få litt andre omgivelser? Da kan workation være en perfekt løsning.

Positiv påvirkning på arbeidshverdagen

Elise Kristiansen jobber som frontend-utvikler i Aplia. Hun elsker å reise, og rett før jul tok hun med seg jobben til Bodø da hun skulle besøke ei venninne. Det ble en innholdsrik langhelg med blant annet café, julemarked, fotballkamp og konsert.

- Jeg elsker muligheten til workation! Det åpner opp for at man kan oppleve enda mer, uten at man engang trenger å bruke feriedager. Vi har bare ett liv, og fem uker ferie i året, så dette gir definitivt livet mer innhold, sier Elise.

Hvor og når blir neste workation?

- Jeg kommer til å fortsette å benytte meg av tilbudet, og skal faktisk ha en workation i Rogaland nå i februar. Det hadde vært altfor langt å reise helt dit for bare én helg, så ved å ta et par dager remote der borte vil jeg få mye mer ut av reisen.

Lars Midgaard jobber med interaksjonsdesign -og frontend-utvikling i Aplia. Som hytteeier pakker han stadig bagen og tar med seg jobben til én av Kragerø's vakreste kystperler, nemlig Jomfruland.

Kan nye omgivelser bidra til en bedre arbeidshverdag?

- Det tror jeg! Å sitte i de samme omgivelsene dag ut og dag inn er ikke spesielt givende. For meg er det også mye mer fristende å være aktiv utenom arbeidstid når man er omringet av fin natur. Noe som er viktig for oss med et såkalt sittestillende yrke. Så det har absolutt hatt en positiv påvirkning på arbeidet jeg leverer.

Ser du noen utfordringer med workation?

- Så lenge man har bra internett ser jeg ingen flere utfordringer enn med vanlig hjemmekontor. Men det er viktig å ha god selvdisiplin slik at du gjør jobben din slik kunder og kolleger forventer av deg.

Hvordan får vi det til?

For å gjøre workation eller remote arbeid praktisk mulig i bedriften trengs det kun noen enkle kjøreregler. Blant annet bør man planlegge kalenderen sin og passe på å ikke booke fysiske møter i den perioden man er remote. Det er selvfølgelig også viktig å ta med seg nødvendig utstyr som PC, tastatur, datamus og eventuelt en ekstra skjerm. Man må også sørge for at man har et egnet sted å sitte, eller vurdere om det kan være aktuelt å leie seg inn på et kontorfellesskap.

- Om den ansatte tar med seg jobben på reise er ikke særlig annerledes enn vanlig hjemmekontor. Man bør logge på ved norsk kjernetid, ha tilgang til en god sitteplass og bra internett, oppsummerer daglig leder Anders Haukeli.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber i Aplia? Kontakt oss gjerne for en digital kaffekopp.

Kontakt

Ønsker du å komme i gang med nytt prosjekt, eller å gjøre noe med eksisterende løsning og vet ikke helt hvordan du kommer i gang?

Fyll ut kontaktinfo så hjelper vi deg.

None

Benjamin Selmer

Daglig leder
bs@aplia.no 45027590