Til hovedinnhold
Bjørn har hårbøyle med juletrær

Hva vi ønsker oss til jul

Julen nærmer seg med stormskritt, og det begynner å bli knapt med tid igjen til julegavene må være ferdig handlet, pakket inn og lagt under treet. Men hva gir man egentlig en utvikler?

Vi aplianere er en gjeng som er sammensatt av mange ulike personligheter, med forskjellige hobbyer, ønsker, familiesammensetninger og bakgrunner. Derfor ønsker vi oss både stort og smått i all verdens ulike kategorier; fra store biler til lego. Her har du inspirasjon til både hva du selv kan ønske deg, og hva du kan gi!

Antimaterialistisk

Rune & Daniel: Vi ønsker oss snille barn til jul.

Et veldig kjedelig ønske. Redaksjonen sier buu.

Også Rune: Ønsker meg nytt skjermkort, så jeg kan game med unga.

Murat: Jeg ønsker meg alt som er gjennomtenkt og ment for å gjøre meg glad.

Etter redaksjonen allerede hadde skrevet hvor antimaterialistisk og flott Murat var som ønsket seg noe gjennomtenkt og ment for å gjøre han glad kom han med et par ønsker til:

Men hvis det må være et produkt må det bli en g502 x plus mus. Jeg fant også Logitech G923 og Driving Force Shifter Bundle.

Ruben: Fred på jord. Kortere matkøer.

Støttes.

Nataniel får gave

Hakket mer materialistisk

Benjamin: Jeg vil ha en Polestar 2 rett og slett fordi jeg synes det er den aller peneste elbilen på markedet. Vurderingen er 25% gadget-faktor og 75% estetikk.

Marius: Jeg ønsker meg en Athom Homey Pro. Som aspirerende smartdingskongen ala Rema1000 reklamen har jeg ikke klart å lande noen god automasjon, og håper denne skal hjelpe meg, der jeg kan få koblet sammen Zigbee, Z-wave, Matter og Thread.

Thor: Jeg ønsker meg et rundt spir i huset, med diverse fantastiske artikler, deriblant et observatorium / orrery. Men på veien dit får jeg kanskje ønske meg en puslespilledåse i stedet.

Julegave puslespilldåse

Oppgraderinger

Petter: Jeg ønsker meg Ubiquiti UVC-G5-Bullet. Ettersom jeg allerede er investert i Ubiquiti /m Home assistant og Zigbee, så ønsker meg et til Ubiquiti kamera som jeg kan sette bakerst i garasjen og overvåke ut mot garasjeporten, og jeg kan bruke motion fra kamera mot lysene i garasjen, samt beskytte oss bedre mot innbrudd i garasjen.

Christian: Ønsker meg studiohøytallere. Enten M-Audio M-Track Duo USB-Grensesnitt med M-Audio BX4 Studiomonitorer eller KRK Rokit RP7 G4. Enkelt og greit for å kunne nerde og kose meg med å lage musikk og remixer hjemme med god lyd (uten headset de få gangene 5 åringen ikke ligger og sover i rommet ved siden av). Har en liten plan om å gjøre hjemmekontoret om til hjemmestudio i tillegg… btw hysj hysj.. ikke si noe til madammen.

Redaksjonen har store planer om å si noe til madammen.

Bjørn: Jeg trenger et nytt bilbatteri, og aller helst før jul! Verkstedet er nemlig ikke helt enig i at batteriet er gåent på bilen min.

Pacman med lue

Litterært

Nataniel: Jeg ønsker meg box set av JJK mangan. Serien er ongoing og det finnes en sesong 2 av animen, men det tar for lang tid før neste sesong å jeg vile vite hva som skjer videre, it's so gooood!

Alfi: Jeg ønsker meg "The Art of Game Design"-boken. Jeg vil lese denne boken fordi jeg er nysgjerrig og ønsker å forstå prosessen med å lage et spill som er underholdende og vil bli spilt igjen og igjen.

Elise: Det var vanskelig å velge ett ønske av min altfor lange ønskeliste, men skal jeg velge én ting må det bli den nye Deluxe Hunger Games Collection'en som kom nettopp. Det er de peneste utgavene av en av mine favorittbokserier jeg har sett.

Hunger games deluxe collection

Fornuftig

Utvikler med hull i sokkene: Sokker for jeg har lite og er dårlig på å kjøpe det selv og stor paraply fordi jeg bor i Bergen og den jeg har nå ikke er så bra lengre. :)

Stian: Jeg ønsker meg en Samsung Galaxy Watch6 Classic fordi jeg lenge har tenkt på at jeg burde hatt en klokke som er smart.

Ingrid: Remarkable. Jeg hadde en diskusjon rundt digitalisering med far og vi var begge enige i at "digitalisering skjer ikke med penn og papir". Og noen dager senere innså jeg at jeg har faktisk fem notatbøker liggende på kontorpulten. Jeg er en av de som hater å notere på data i møter, og det nærmeste jeg kommer notater på mobil er huskeliste og handleliste. Pluss at notering på mobil er jo ufint i møter. En reMarkable tror jeg er midt i blinken fordi det føles ut som jeg noterer på papir, og så kan jeg enkelt overføre til dataen om jeg trenger det.

Remarkable

Ting forfatteren ikke orket å lage en egen kategori for

Tim: Jeg ønsker meg "Inventions: Evolution of ideas by Vital Lacerda". Dette er neste brettspill fra Vital, og alle spill han kommer med er som gull. Ikke å anbefale for folk som synes Ludo er komplisert.

Lars: Ønsker meg Fabric Long Hose Led Ceiling Chandelier for å lage noe slikt:

Bilde av lysslynge i taket