Rubynor kjøper Aplia

Pressemelding: Rubynor kjøper Aplia og blir en stor IT-aktør i Grenland

Christian
Christian Hjellestad
Salgs- og markedsleder

Skien, 12. desember 2022. IT-selskapet Rybnor kjøper Aplia og blir med dette en stor IT-aktør med base i Grenland. – Nå blir vi to IT-miljøer, som kan samarbeide om å betjene større kunder og tilrettelegge for vekst, sier daglig leder Ole Morten Amundsen i Rubynor.

Sterkere team for å utvikle ideer

Rubynor er en startup-spesialist, som bistår i å utvikle nye applikasjoner og IT-løsninger for både oppstartsbedrifter og etablerte selskap. – Med oppkjøpet av Aplia, og kompetansen de har med sine utviklere, står vi rustet til å ta imot flere og større oppdrag lokalt og nasjonalt, forklarer daglig leder Ole Morten Amundsen i Rubynor.

Vil bidra til å utvikle IT-miljøet i Grenland

Aplia er et synlig selskap i IT-miljøet og har mange fornøyde kunder, ikke bare regionalt, men også nasjonalt. Aplia er en sterk merkevare i IT-miljøet med mange dyktige medarbeidere. – Jeg og alle i Rubynor har stor respekt for Aplia og tidligere eiere har gjort en god jobb for sine ansatte i mange år. Den jobben skal vi bygge videre på. Vi ønsker å bygge opp rundt IT-miljøet i Grenland og da var det helt naturlig å bidra til at Aplia forble i Grenland, sier Amundsen.

Tilfører hverandre verdi

Aplia har en utvidet kompetanse som vil tilføre Rubynor mye. – Nå får vi tilgang på både apputviklere, frontendere, backendere og spesialister. Rubynor har sin dybdekompetanse på startup-bedrifter og utvikling av selskaper. Vi har noe å tilføre hverandre, utdyper Amundsen.

Aplias aksjonærer er fornøyde

Aplia var på jakt etter noen som kunne komme inn på eiersiden etter 15 års drift. – Aksjonærene var opptatt av å finne en ny eier som matchet med vår bedriftskultur. Vi er også veldig fornøyde med at det ble en lokal aktør. Rubynor har lang erfaring og god kompetanse på det vi driver med og deler våre verdier og tanker om hvordan bedriften bør drives videre. Vi har kjent Ole Morten Amundsen og Rubynor fra blant annet Grenland developer meetup som Ole Morten har arrangert i mange år. Det er en uformell møteplass for utviklere i Grenland. Å arrangere slike sosiale og faglige nettverk for folk på tvers av IT-bedriftene er veldig i tråd med Aplias verdier. Vi gleder oss til å utvikle Aplia videre sammen med Rubynor, kommenterer Benjamin Selmer, daglig leder i Aplia.


Aplia består – to selskap med to fokus

Rubynor er en startupfabrikk for IT-produkter, og disse skapes som kjent av programmerere, sammen med forretningsutviklere, da er det verdifullt å knytte til seg et større fagmiljø. Merkenavnet Aplia skal dyrkes videre og de ansatte inviteres inn på eiersiden gjennom gunstige aksjeprogram for ansatte. Så begge selskap består med hvert sitt fokus. Hvordan vi organiserer driften i de to selskapene blir en prosess fremover, avslutter Amundsen.

For mer informasjon:

Ole Morten Amundsen

Daglig Leder Rubynor

E-post: olemorten@rubynor.no

Telefon: 919 03 689

Benjamin Selmer

Daglig leder Aplia

E-post: bs@aplia.no

Telefon: 450 27 590

Om Rubynor

Rubynor er og har vært en startupspesialist. Tidligere suksessfulle startups er blant annet Kraftanmelding og Kaukus. I tillegg til selvdrevne startups har Rubynor hatt en sentral rolle i utvikling av blant annet Hjemmelegene og Autoretur AS.

Selskapet vokser med oppgaver og i 2021 ble Rubynor Flytaxien etablert. Flytaxien har levert og drifter økosystem for trafikkstyring og bestilling av taxi på Oslo Lufthavn. Løsningen er innovativ, unik og omfattende. Av den grunn er Rubynor i betydelig vekst både når det gjelder omsetning og antall ansatte.

Om Aplia

Aplia AS har bistått kunder med digitalisering siden 2008. Selskapet fokuserer på mobil-, webapplikasjoner og integrasjoner med utgangspunkt i opensource-løsninger. Mer enn 20 medarbeidere er fordelt på hovedkontoret i Skien og avdelingskontor i Bergen.

Selskapet er organisert i tverrfaglige team, bestående av prosjektleder, interaksjonsdesigner, utviklere og devops/cloud/driftspersonell. Sammen sørger de for komplette leveranser til kundene. Aplia er Great Place to Work-sertifisert for 4. år på rad, og ble i 2022 rangert på 1.plass i kategorien 20-50 ansatte.

I Aplia er vi overbevist om at godt arbeidsmiljø også gir god kvalitet i leveransene og fornøyde, langsiktige kunder.