Løsningen

Nettbutikken er fullintegrert med ERP-systemet Visma .NET, en integrasjon skreddersydd og utviklet av Aplia for kunde. Integrasjonen sørger for automatiserte prosesser og sømløs dataoverføring mellom nettbutikken og Visma .NET. Kunder, ordre, ordrehistorikk, rabattmatriser og lagerstatus, overføres direkte fra Visma til nettbutikken.

Alle ordre som gjennomføres overføres automatisk fra nettbutikken til Visma .NET. Her Kunder kan opprettes i Visma, ordre kan opprettes på faste kundenummer, Konfigurering av tilpassede felter kan gjøres på forespørsel og avstemming på betalingstype / kundereskonto utføres automatisk via integrasjonen mellom nettbutikken og ERP-systemet til Asak Miljøstein. Det som også er unikt med integrasjon Aplia har utviklet er at nettbutikken gjør sanntids- prisoppslag (live- priser) direkte i Visma.NET.

På denne måten sikres nøyaktige produkt- og prisdata slik at kunder alltid får riktige priser i nettbutikken når de handler inn varer.

Produktdata hentes fra PIM og er integrert med nettbutikken, som igjen samhandler med ERP. På den måte vil det kontinuerlig være en jevn og sømløs flyt av data mellom nettbutikken og tilknyttede tredjepartsløsninger.

Nettbutikken er også integrert opp mot NOBB, og betalingsløsning via Nets/NetAxept.

Wagtail CMS og Django-rammeverk

Asak Online er utviklet og bygget på publiseringsverktøyet Wagtail CMS. Wagtail CMS åpen kildekode (open source) og medfører ingen lisenskostnader ved bruk av løsningen. Wagtail er et fremtidsrettet CMS bygget på rammeverket Django og programmeringsspråket Python.

Det er med på å gjøre det meget kostnadseffektivt å utvikle nettsteder med Wagtail. Ved behov for utvidet funksjonalitet kan man dra nytte av Django-rammeverket for rask, sikker og ryddig utvikling. Google, NASA og det Britiske helsevesenet er noen av aktørene som har tatt i bruk Wagtail.

Noe av grunnen til at Wagtail er så populært er sikkerhet. Tiden hvor man måtte vente på månedlige sikkerhetsoppdateringer er for lengst forbi. Den store forskjellen fra andre løsninger er bruken av rammeverket Django som er basert på Python. Django har innebygget sikkerhetstiltak mot en rekke svakheter andre løsninger ikke har.

Utover det er Wagtail i konstant utvikling og er per dags dato publiseringsverktøyet med høyest aktivitet og videreutvikling i verden. Noe som byr på ny teknologi og funksjonalitet. Wagtail kommer med nye oppdateringer 6. ganger årlig, hvor forbedringer og funksjonalitet blir lagt til fortløpende.

Wagtail har all den funksjonalitet man kan forvente av et moderne CMS. Man har et intuitivt grensesnitt for å opprette og redigere innhold, beskjære bilder, lage skjemaer etc. Innhold kan bestå både av faste innholdstyper (som man selv definerer) slik som artikkel, blogginnlegg osv, og sider som redaktør selv bygger fritt med ulike typer rikt innhold.

Teknologi og arbeidsmetodikk:

Django, GitLab, Grafana, Kubernetes, PostgreSQL, Python, Svelte, Agile, Django REST Framework, Microsoft Azure, NOBB, Nets, TypeScript, Visma.net ERP, Wagtail CMS, PIM, CD/CI, Kubernetes

asak online b2b nettbutikk - handlekurv
asak online b2b nettbutikk - produkter
asakonline b2b nettbutikk

Ønsker du å komme i gang med nytt prosjekt, eller å gjøre noe med eksisterende løsning men vet ikke helt hvor du skal starte? Fyll ut kontaktinfo så hjelper vi deg.

Christian

Christian Hjellestad

Salgs- og markedsleder

christian.hjellestad@aplia.no 406 44 407

Kontakt