Til hovedinnhold
Asak Miljøstein

B2B nettbutikk med Visma.NET integrasjon

Norges ledende leverandør av utemiljø-produkter i betong, Asak Miljøstein, har B2B-nettbutikk utviklet av Aplia.

Her kan bedriftskunder få oversikt over, bestille og betale for leveranser av diverse utemiljø, steinprodukter og tilbehør. Produktene selges ikke nødvendigvis i forhåndsdefinerte kvanta, og kan transporteres og leveres på forskjellige måter og til hele landet. Her var hovedmålet med prosjektet å utvikle en nettbutikk som kan regne ut riktige priser basert på kundeforhold, lokasjon, produkttyper, tilbud og en rekke andre faktorer.

Asak Miljøstein

Asak Miljøstein er Norges største leverandør av utemiljøprodukter i betong. Asak Miljøstein ble dannet i 1998 av de fire fabrikkene ASAK AS på Fetsund, Christianssand Cementstøberi AS i Kristiansand, Vikaune fabrikker i Stjørdal og Nordland Betongindustri i Bodø. I 2005 fikk ASAK AS og Christianssand Cementstøberi en ny eier, JGO Betong, de igangsatte bygging av en ny fabrikk på Hønefoss som stod ferdig i 2006. Året etter ble Østraadt Stein i Sandnes en del av Asak Miljøstein gjennom oppkjøp av JGO Betong slik at gruppen i dag består av 6 fabrikker i Norge.

Utemiljøproduktene består av belegningsstein, heller, hagemur, støttemur, kantstein. I tillegg produseres det blokkprodukter som forskalingsblokk og pilarblokk ved alle seks fabrikkene. En viktig arena for bedriften er proff og prosjektmarkedet, og det produseres spesielle prosjektvarer som gangbaneheller og Permac til offentlige og private uterom over hele landet.

De mest kjente merkevarene til Asak Miljøstein er Herregårdstein, Relieff og Mini Exclusive støttemur. I 2005 inngikk Asak Miljøstein et samarbeid med nederandske in-lite om levering av utelys til det norske markedet. Utelys har etter hvert blitt et populært innslag i norske hager.

Asak Miljøstein selges gjennom forhandlere og utførende over hele landet.

Asak online på mobile enheter
  • Bransje: Engroshandel med byggevarer
  • Antall ansatte: 50
  • Lokasjon(er): Skjetten, Fetsund, Hønefoss, Stjørdal, Bergen, Bodø
  • Nettside: https://www.asak.no
Django logo
Django
Gitlab logo
GitLab
kuberneteslogo
Kubernetes
kuberneteslogo
PostgreSQL
Python logo
Python
sveltelogo
Svelte

Løsningen

Nettbutikken er fullintegrert med ERP-systemet Visma .NET, en integrasjon skreddersydd og utviklet av Aplia for kunde. Integrasjonen sørger for automatiserte prosesser og sømløs dataoverføring mellom nettbutikken og Visma .NET. Kunder, ordre, ordrehistorikk, rabattmatriser og lagerstatus, overføres direkte fra Visma til nettbutikken.

Alle ordre som gjennomføres overføres automatisk fra nettbutikken til Visma .NET. Her Kunder kan opprettes i Visma, ordre kan opprettes på faste kundenummer, Konfigurering av tilpassede felter kan gjøres på forespørsel og avstemming på betalingstype / kundereskonto utføres automatisk via integrasjonen mellom nettbutikken og ERP-systemet til Asak Miljøstein. Det som også er unikt med integrasjon Aplia har utviklet er at nettbutikken gjør sanntids- prisoppslag (live- priser) direkte i Visma.NET.

På denne måten sikres nøyaktige produkt- og prisdata slik at kunder alltid får riktige priser i nettbutikken når de handler inn varer.

Produktdata hentes fra PIM og er integrert med nettbutikken, som igjen samhandler med ERP. På den måte vil det kontinuerlig være en jevn og sømløs flyt av data mellom nettbutikken og tilknyttede tredjepartsløsninger.

Nettbutikken er også integrert opp mot NOBB, og betalingsløsning via Nets/NetAxept.

Wagtail CMS og Django-rammeverk

Asak Online er utviklet og bygget på publiseringsverktøyet Wagtail CMS. Wagtail CMS åpen kildekode (open source) og medfører ingen lisenskostnader ved bruk av løsningen. Wagtail er et fremtidsrettet CMS bygget på rammeverket Django og programmeringsspråket Python.

Det er med på å gjøre det meget kostnadseffektivt å utvikle nettsteder med Wagtail. Ved behov for utvidet funksjonalitet kan man dra nytte av Django-rammeverket for rask, sikker og ryddig utvikling. Google, NASA og det Britiske helsevesenet er noen av aktørene som har tatt i bruk Wagtail.

Noe av grunnen til at Wagtail er så populært er sikkerhet. Tiden hvor man måtte vente på månedlige sikkerhetsoppdateringer er for lengst forbi. Den store forskjellen fra andre løsninger er bruken av rammeverket Django som er basert på Python. Django har innebygget sikkerhetstiltak mot en rekke svakheter andre løsninger ikke har.

Utover det er Wagtail i konstant utvikling og er per dags dato publiseringsverktøyet med høyest aktivitet og videreutvikling i verden. Noe som byr på ny teknologi og funksjonalitet. Wagtail kommer med nye oppdateringer 6. ganger årlig, hvor forbedringer og funksjonalitet blir lagt til fortløpende.

Wagtail har all den funksjonalitet man kan forvente av et moderne CMS. Man har et intuitivt grensesnitt for å opprette og redigere innhold, beskjære bilder, lage skjemaer etc. Innhold kan bestå både av faste innholdstyper (som man selv definerer) slik som artikkel, blogginnlegg osv, og sider som redaktør selv bygger fritt med ulike typer rikt innhold.

Teknologi og arbeidsmetodikk:

Django, GitLab, Grafana, Kubernetes, PostgreSQL, Python, Svelte, Agile, Django REST Framework, Microsoft Azure, NOBB, Nets, TypeScript, Visma.net ERP, Wagtail CMS, PIM, CD/CI