Til hovedinnhold
Norges Lastebileier-Forbund

Sjåførens brukerflate inn mot NLF-nettsides tekniske løsninger

Fungerer som kommersiell nettside og intranett for fylkeslag, lokallag, medlemmer og ansatte ved NLF.

I NLF-appen får sjåførene blant annet tilgang til bedriftens biler, ansatte, medlemskort og brudd på kjøre- og hviletid.

KMV

KMV (Kvalitet og Miljø på Vei) er NFLs system for små og store transportbedrifter. Ønsker man å drive systematisk HMS-arbeid vil KMV være et viktig verktøy for brukeren. Med KMV får man blant annet tilgang til avvikssystem og sjekklister i NLF-appen.

NLF en politisk uavhengig nærings- og arbeidsgiverorganisasjon for lastebileiere som driver yrkesmessig godstransport i Norge og utlandet. Nettsiden er et felles verktøy for alle involverte i organisasjonen, både som CRM og ERP og intranett med “min side”.

For å kunne møte “folk i farta” ble det lagt vekt på å utvikle en app, slik at man kan dekke de ulike behovene sjåførene har på veien. I hovedsak dreier dette seg om KMV- HMS (Kvalitet og miljø på vei) og kan eksempelsvis være avviksrapportering med tekst og bilder.

Målsetning

Norges lastebileier- forbund ønsket en ny IT leverandør med kunnskap på eZ og som kunne tilby utvikling av en ny applikasjon. De ønsket en leverandør som kunne tilby “alt på ett sted”. Webdesign, UX, frontend og backend, i tillegg til support og web hosting både for nettstedet og for appen.

Det ble lagt fokus på brukervennlighet og effektivisering av arbeidsflyt. Hovedmålgruppen har ulik bakgrunn og nettsiden og appen skal være lett og bruke for alle.

Arbeidsmetode

Vi benyttet SCRUM som arbeidsmetode. Det ga oss et smidig og tett samarbeid med kunden. Kunden fikk frihet til å justere prioriteter og arbeidsoppgaver underveis samtidig som de hele tiden var tett innpå oss i utviklingen. Sprintene varte i 2 uker hvor vi i begynnelsen av hvert sprint planlagte de neste to ukene og reflekterte over forrige sprint om hva som hadde gått bra og hva som kunne bli bedre.

Teknologi

eZ Publish, Google Cloud, iOS, Android

NLF Appen
  • Bransje: Forening
  • Antall ansatte: 40
  • Lokasjon(er): Oslo
  • Nettside: https://lastebil.no
PHP
Alpine.js
eZ Publish
Google Cloud
Flutter
Firebase
MySQL