Til hovedinnhold
Et bilde delt i to på midten. Til venstre vises logoen til Aplia og en tekst som leser "Aplia ferier 15 års jubileum. Utrolig mye har skjedd siden vi startet i 2008, og vi har så vidt starte." Til høyre vises et gruppebilde med ansatte fra Aplia som poserer foran WeAreDevelopers-konferansen i Berlin

Aplia feirer 15 års jubileum

For 15 år siden startet vi med en enkel visjon om å tilby innovative webløsninger for bedrifter i Norge, og i dag kan vi se at vi har oppnådd så mye mer enn vi noen gang kunne ha forestilt oss.

Dette har vi ikke kunnet gjort uten støtten og tilliten fra våre dyktige kunder, som har valgt oss som deres foretrukne leverandør. Mange av kundene våre har vært med siden oppstarten i 2008, og enda flere har valgt Aplia siden den gang. Vi takker dere for tilliten og samarbeidet, og lover å fortsette å levere verdifulle løsninger som bidrar til deres suksess.


Et tilbakeblikk på de siste 15 årene.

I 2008 startet det hele med 4 grundere som ønsket å skape en annerledes arbeidsplass, hvor målet var å skape Norges triveligste arbeidsplass, den gang under navnet Grenland Web. 4 år senere hadde selskapet vokst til 10 ansatte og endret navn til Aplia. Siden den gang har ikke bare selskapet hatt en vanvittig reise med både fantastiske oppturer, tøffe utfordringer, en rekke nye kunder, partnere og ansatte har kommet til. Men verdiene og kulturen har bestått siden første dag og står sterkere enn noensinne.

Aplia gjennom 15 år

De siste 4 årene har Aplia blitt sertifisert Great Place To Work-arbeidsplass, vi har åpnet vårt første avdelingskontor i Bergen, en rekke kunder har valgt Aplia som leverandør for deres IT-løsninger, og nye partnerskap har blitt inngått. Så sent som Desember 2022 kunne vi dele gladnyheten om at IT-selskapet Rybnor kjøper Aplia og blir med dette en stor IT-aktør med base i Grenland.

Daglig leder i Aplia, Benjamin Selmer, som også var en av grunnleggerne av selskapet for 15 år siden ser tilbake på 15 spennende og utfordrende år med mange morsomme prosjekter.

Benjamin Selmer

- Tiden har gått veldig fort. Samtidig har det skjedd veldig mye i løpet av disse årene. Hver dag har vært en mulighet til å lære noe nytt. På 15 år opplever man mange opp- og nedturer. Men fellesnevneren har hele tiden vært flotte kollegaer som støtter hverandre og løser oppgavene i fellesskap. Til sammen har 50 personer jobbet i Aplia i løpet av disse 15 årene. Alle sammen har vært flotte folk på hver sin måte. Jeg lurer på hvordan de neste 15 årene blir og gleder meg til fortsettelsen.


Hvor går veien videre for Aplia?

Det er ingen tvil om at mye har skjedd på 15 år, men dette er bare starten. I IT-bransjen er ingen dag lik, det er alltid utvikling og hva fremtiden bringer er det kanskje ingen som har svaret på. Men det vi vet helt sikkert, er at vi i Aplia skal fortsette å utvikle oss, tørre å utfordre både oss selv, kundene våre og ansatte. Digitalisering og utvikling av gode IT-løsninger og tjenester er viktigere enn noensinne, og vi i Aplia ser en rekke spennende muligheter for årene fremover.

Samtidig har det aldri vært viktigere å utvikle trygge og sikre løsninger som ivaretar personvern, sikkerhet, brukervennlighet og tilgjengelige tjenester for alle. Dette er ikke bare en utfordring Aplia syns er spennende, men vi som leverandør har også et viktig ansvar som vi tar seriøst. Dette stiller større krav til oss, men også fantastiske muligheter til å skape enda bedre tjenester.

Aplia skal fortsatt være en trygg og god arbeidsplass, med ambisjoner om vekst. De siste 15 årene har vist oss at endringer skjer fort. Dette har vist oss at det å være modig, nyskapende, nyskjerrig og ambisiøs er nøkkelen for suksess. Samtidig skal våre verdier alltid stå sterkt.

Trygg, Pragmatisk, Kompetanse, Kvalitet og Vaffel

I Aplia kommer verdien Trygg først. For å prestere godt og utvikle seg videre er det grunnleggende å føle seg trygg på egne ferdigheter, føle seg trygg med sine kolleger, og gi kundene trygghet i prosjekter og leveranser. Først da kan vi fokusere på de andre verdiene.

I Aplia følger vi ikke alltid normer og etablerte sannheter. Om det er Agile metoder som Scrum eller tekniske løsninger, så bryter vi med rammene hvis vi mener det er til det beste i den situasjonen vi er i. Å være pragmatisk er viktig for vår innovasjon og for at vi tør å utfordre sannheter, prøve og feile, utvikle oss videre med nye erfaringer. 

Som konsulent og teknologi bedrift så er kompetanse selve kjernen av tjenestene Aplia leverer. Det er derfor viktig for oss å kunne levere den kompetansen som etterspørres i markedet.

Aplia er kjent for å levere god kvalitet. Skal vi først gjøre en jobb, så skal den gjøres skikkelig. Varig og holdbart. Vi har levert nettsider som har vært driftet og vedlikeholdt i 15 år. Det gjør at kundene får stor verdi for løsningene som er levert.

Sist, men likevel aller viktigst kommer verdien Vaffel. Vaffel er blitt selve symbolet på vårt DNA. Selv om vi er et konsulent- og teknologiselskap så har vi mye tilfelles med en vafler. Vi er vi litt sprø i kantene, og myke og varme på innsiden. For oss så er vaflene først og fremst et symbol på fellesskapet vårt. Det er jo egentlig ikke det å spise vafler som er det viktigste, ei heller om det er brunost, syltetøy eller bare sukker på. Det viktigste er hvem man spiser vafler med, og hvorfor. I Aplia så er vafler et sosialt samlingspunkt, og alle vet at det er noe godt på gang når lukta av nystekte vafler sprer seg på kontoret.

Vaffel

Men vi vil også ta et øyeblikk for å anerkjenne og takke våre dedikerte og hardtarbeidende ansatte. Deres engasjement, kompetanse og lidenskap for det de gjør har vært avgjørende for at vi fortsatt er her etter 15 år. Takk for at dere har gjort Aplia til et fantastisk sted å jobbe, og for at dere har bidratt til å bygge vår bedrift til det den er i dag.

Til slutt vil vi også takke våre dedikerte partnere, som har støttet oss gjennom årene og hjulpet oss med å realisere våre visjoner. Vi setter stor pris på det viktige samarbeidet vi har med dere, og ser frem til å fortsette å vokse og utvikle oss sammen i fremtiden.

Så i dag feirer vi 15 år, og vi gjør det med takknemlighet for alle som har vært en del av denne reisen. Vi ser frem til å fortsette å jobbe sammen i mange flere år fremover, og til å skape enda mer sammen.